BBC-CO-at-Sondheim-Inside-Out-resize_feat

BBC Concert Orchestra

Ne-am asumat o misiune simplă: aceea de a duce experiențele muzicale inspiratoare către oricine, oriunde.

Cum reușește BBC Concert Orchestra să îndeplinească acest obiectiv? Versatilitatea orchestrei noastre este cheia la această întrebare.

Ne puteți asculta în cadrul emisiunii Friday Night Is Music Night, pe BBC Radio 2, în fiecare vineri; iar pe BBC Radio 3 încercăm să explorăm ceea ce este mai neobișnuit și neconvențional în plan muzical, să abordăm în același timp capodopere clasice, fără să uităm de divertisment. În 2016, ca orchestră asociată a Southbank Centre din Londra, am susținut o serie de concerte, între care o interpretare a piesei de teatru muzical The Oliviers in Concert, o explorare a lumii interioare din teatrul lui Shakespeare, prin muzică de film, lecturi și un concert realizat în colaborare cu muzicianul Zakir Hussain (tobă indiană).

Ascultați BBC Concert Orchestra la TV! Suntem noi pe coloana sonoră a filmelor The Hunt, The Paradise și Jonathan Strange and Mr. Norrell, pentru a cita doar câteva titluri. Ne puteți asculta și pe marile ecrane, în filmul The Lady in the Van, de Alan Bennett.

Suntem la BBC Proms în fiecare vară, atât la Albert Hall, cât și în Hyde Park. Ne place foarte mult să concertăm în Anglia, unde apărem frecvent la Chichester și Watford. Am susținut turnee în Japonia, China, Abu Dhabi, Suedia și Statele Unite. Realizăm înregistrări cu casele de discuri Dutton, Chandos și Decca labels.

În 2016 aducem muzica BBC în programul Ten pieces în școlile din Birmingham și Bristol! BBC Concert Orchestra a concertat la două ediții ale BBC Music Awards și a apărut în filmul (acum pe CD) God Only Knows.

Casa de bilete a Sălii Radio
Telefon: +40 21 303 14 28; +40 21 314 68 00
Centrul Cultural Media Radio Romania
Telefon: + 40 21 303 15 02; + 40 21 303 12 66
festivalradiro@gmail.com