Cornelius_Meister_feat

Cornelius Meister

Născut la Hanovra în 1980, Cornelius Meister a fost numit dirijor – șef și director artistic al Orchestrei Simfonice Radio din Viena în 2010. Are în palmares un repertoriu vast de lucrări concertistice și de operă, incluzând Der Ring des Nibelungen și piese interpretate rar, ca Simfoniile de Martinů. A dirijat Die Zauberflöte în 2014 la Opera din Zurich și o serie de concerte în premieră.

S-a aflat la pupitrul unor ansambluri de notorietate internațională ca Concertgebouworkest Amsterdam, Santa Cecilia Roma, National Symphony Orchestra Washington, Helsinki Philharmonic, Tonhalle Zürich, Yomiuri Nippon Tokyo, The City of Birmingham Symphony Orchestra, BBC Philharmonic, Swedish Radio Symphony Orchestra, Danish National Symphony Orchestra, Orchestre de Paris, Ensemble Intercontemporain Paris, German Symphony Orchestra Berlin, Radio Symphony Orchestra Berlin, NDR Symphony Orchestra Hamburg și Bavarian Radio Symphony Orchestra.

Încă de la începutul carierei, Cornelius Meister a urcat pe scena multor opere de prestigiu: la doar 21 de ani, a debutat la Hamburg State Opera. A continuat să colaboreze cu orchestrele unor teatre de operă din Viena, München, Royal Opera House Covent Garden Londra, La Scala din Milano, Semperoper Dresden și Deutsche Oper din Berlin, Zurich, Copenhaga, San Francisco și Tokyo.

Cornelius Meister a studiat pianul și dirijatul la Universitatea din Hanovra cu Konrad Meister, Martin Brauß și Eiji Oue și la Salzburg Mozarteum cu Dennis Russell Davies, Jorge Rotter și Karl Kamper. Între 2005 și 2012 a fost director muzical al orașului Heidelberg. În aceeași perioadă a primit premiul pentru cel mai bun program de concert din partea Institutului German pentru Publicații Muzicale. Între 2007 și 2010 a primit premiul Young Ears și premiul acordat de Consiliul german pentru proiectele sale de mediere prin muzică în lucrul cu copiii și adolescenții. Ca pianist, a susținut concerte în Europa și Statele Unite. Recent, a dirijat lucrări de Grieg, Liszt, Gershwin (Rhapsody in Blue), Beethoven, Mendelssohn și Pärt (Credo).

Casa de bilete a Sălii Radio
Telefon: +40 21 303 14 28; +40 21 314 68 00
Centrul Cultural Media Radio Romania
Telefon: + 40 21 303 15 02; + 40 21 303 12 66
festivalradiro@gmail.com