Leo-Hussain_feat

Leo Hussain

Dirijor al unora dintre cele mai apreciate orchestre de operă la nivel internațional, Leo Hussain reușește, datorită unui simț muzical și unei tehnici dirijorale perfecționate în permanență, să redea prospețimea capodoperelor muzicale ale trecutului și să insufle viață compozițiilor contemporane. În prezent dirijor principal al Opéra de Rouen Haute-Normandie, Leo Hussain a fost director muzical al Landestheater Salzburg.

În stagiunea 2015 /2016 a debutat la Royal Opera House, Covent Garden, cu Oedipe de Enescu, în Sweeney Todd, la La Monnaie, cu Capriccio la Santa Fe și Don Giovanni la Opéra de Rouen Haute-Normandie, Le nozze di Figaro la Gothenburg Opera și Oedipe la Opera Națională din București. A dirijat Wozzeck în concert la Festivalul Enescu din București și a deschis stagiunea la Theater an der Wien cu Das Tagebuch der Anne Frank în concert, de Grigori Frid.

A debutat în cadrul Festivalului Glyndebourne, a revenit pe scena Operei din Bavaria cu Evgheni Oneghin, alături de Anna Netrebko, la Berlin Staatsoper cu Faust de Gounod, la Theater an der Wien cu Iphigénie en Tauride de Gluck și La mère coupable de Milhaud. A dirijat și Falstaff la Royal Danish Theatre, Copenhaga, La traviata la Santa Fe, Béatrice et Bénédict la Theater an der Wien, Aida și Tosca la Berliner Staatsoper.

A colaborat cu Pacific Symphony, South Netherlands Philharmonic, WDR Cologne, NHK Symphony, Iceland Symphony, Prague Philharmonia și Luxembourg Philharmonic, dar și cu Auckland Philharmonia, cu soprana Christine Brewer, cu Deutsche Radiophilharmonie și Essener Philharmoniker și a dirijat Gurrelieder de Schoenberg la Festivalul Enescu din București.

Leo Hussain a studiat la Cambridge University și Royal Academy of Music și a lucrat cu mari dirijori ca Sir Simon Rattle, Valery Gergiev, Daniel Barenboim și Yannick Nezet-Seguin. Colaborează frecvent cu Festivalul de Muzică de la Salzburg, unde a fost dirijor asistent al lui Simon Rattle (alăuri de Berliner Philharmonic) în Pelléas et Mélisande, a lucrat cu Gergiev și Wiener Philharmoniker cu Benvenuto Cellini de Berlioz, cu Riccardo Muti în Otello și Die Zauberflöte, și Nezet-Seguin, în Romeo și  Julieta.

Casa de bilete a Sălii Radio
Telefon: +40 21 303 14 28; +40 21 314 68 00
Centrul Cultural Media Radio Romania
Telefon: + 40 21 303 15 02; + 40 21 303 12 66
festivalradiro@gmail.com