zhang-feat

Zhang Zuo

Pianista Zhang Zuo (“Zee Zee”) a cântat alături de orchestra prestigioase ca BBC Symphony, BBC Philharmonic, London Philharmonic, Belgium National Symphony, Los Angeles Philharmonic, Cincinnati Symphony, Hong Kong Philharmonic și Shanghai Symphony Orchestra. A lucrat cu dirijori de calibru ca Paavo Jarvi, Marin Alsop și Yan Pascal Totellier și a cântat în cadrul unor festivaluri de maximă vizibilitate internațională, ca BBC Proms, Ravinia Festival, în Statele Unite, și Beethoven Festival, în Polonia.
Zee Zee a susținut concerte și recitaluri pe scenele unor săli celebre ca The Kennedy Center din Washington DC, Lincoln Center din New York, Wigmore Hall din Londra și De Doelen din Rotterdam.
A studiat pianul cu Dan Zhao Yi la Școala de Artă din Shenzhen și a continuat studiile sub îndrumarea Nelitei True la Eastman School of Music și a lui Robert McDonald la The Juilliard School, unde a primit Premiul Petschek. Zhang Zuo a câștigat locul I la prima ediție a Concursului pentru pian din China, și a fost premiată în cadrul Bachauer International Artists Piano Competition din Statele Unite. A fost premiată și la Queen Elizabeth Competition în 2013. În prezent studiază la Peabody Institute cu Leon Fleisher. De asemenea, lucrează sub îndrumarea lui Alfred Brendel.

Casa de bilete a Sălii Radio
Telefon: +40 21 303 14 28; +40 21 314 68 00
Centrul Cultural Media Radio Romania
Telefon: + 40 21 303 15 02; + 40 21 303 12 66
festivalradiro@gmail.com